Festivalarmband

Det finns många olika varianter på festivalarmband men gemensamt är att de har en inbyggd säkerhet. Låsningen av bandet är viktig för att undvika fusk vid entré eller att man bara vill ha en sluten krets av personer på sitt event.

Vävda festivalarmband

Vävda festivalarmband med metallplomb är det klassiska festivalbandet. Men på senare år har det kommit plastplomber med slide-lås som gör det snabbare och smidigare vid entréer. Tänk på att dessa plastlås kan vara kina-tillverkade och ha låg säkerhet.

Tyvekarmband

Tyvekarmband är kanske det mest använda festivalarmbandet. Det kallas även för pappersarmband, men är egentligen tillverkat av plastfiber. Skönt att ha på handen men blir lätt skrynkligt, så det rekommenderas bara att ha upp till 3 dagar. Går bra att trycka både 1-färgstryck och 4-färgstryck (digitaltryck).

Plastarmband

Plastarmband har högre hållbarhet än tyvekarmbanden och går att använda länge. De snäpps fast runt handleden med hjälp en låsning. Används ofta som fotopass eller AAA-pass till festivaler.

Övriga typer

Festivalarmband finns i fler varianter än ovan, men de är standarden. Det finns vinylarmband, som är ett plastarmband med lite högra pris. Det kan kännas behagligare på handleden, men priset gör att man ofta väljer ett plastarmband till slut.

Det viktigaste är dock säkerheten. Låsningen på tygarmbandet, klistret och ytan ovanför är viktigt på tyvekarmbanden liksom låsmekanismen på plastarmbanden. Har du bara ett personal-event kanske låsningen inte är lika viktig, då kanske trycket är viktigare. Leverantören av armband är däremot viktigt eftersom det ofta är tidspress. Det har även dykt upp kopior på festivalarmbanden till större festivaler, viket i vissa fall kunnat spåras till leverantörer eller tillverkare.

Säkerhet

Säkerheten i plomberingen är viktig för att garantera att obehöriga inte kommer in på fel område på en festival. När det gäller festivalarmband i tyg, dvs tygarmband så är det viktigt att metallen inte är för tunn, då går det enkelt att lirka upp den med tex en skruvmejsel. Det gäller också att klämma åt plomben på mitten så den blir ordentligt deformerad. Det finns tänger som är avsedda för detta och gör det på ett bra sätt.

När det gäller tyvekarmband är det viktigt att klistret är riktigt hårt. Det får inte vara möjligt att dra upp förslutningen igen. Ovanför klistret sitter en yta som är skuren, det är viktigt att det är gjort på ett sätt så att det går sönder om någon försöker manipulera eller ta av sig eventarmbandet.

Plastarmband har en plastplombering som ska förhindra att de går att ta bort. Vi har tyvärr sett många exempel på dåliga plomber på plastarmband.

Välj alltid en seriös partner när det gäller festivalarmband!