Markskydd

För att skydda gräsytor eller sportgolv så är det viktigt att man har ett markskydd eller ett golvskydd. Utomhusfestivaler har ofta en blandning av skydd för både lättare och tyngre traffik medan inomhusfestivaler ofta bara behöver skydda golvet i en idrottshall eller mässhall.

Markskydd – Persontrafik

Ett markskydd för persontrafik kan vara en markväv eller lite kraftigare plattor av plast. Markväven är en vävd, flamskyddad produkt som ofta ha en ganska breda bredder som snabbt och enkelt rullar ut framför scen. Plattor av plast ger ett lite bättre skydd men genererar lite högre kostnad. Plattorna är sammanfogade mindre bitar (ca 10x30 cm) som rullar ihop för snabb montering och demontering.

Markskydd tyngre trafik

Behöver man köra in bilar eller truckar på området så behöver man kraftiga plattor av plast som sammanfogas och bildar en väg. Här går det bra att köra tyngre trafik utan att man sliter på gräs och underlag.
BILD ProTrack

Markskydd parkering

För att göra parkeringsplatser på ytor med gräs eller annat känsligt underlag behöver man ofta en två-stegs produkt. Underlaget är slät nertill för att fördela trycket jämnt. Ovandelen läggs omlott, även det för att få tyngden mer jämt fördelad. BILD ProMax

Golvskydd – persontrafik

Sportgolv och golv i mässhallar är ömtåliga och måste skyddas vid festivaler och event. Det finns en rad olika lösningar men vanliga produkter är stora plattor av nålfilt, rullar av nålfiltsmatta (för kortare användning) och plastgolv avsedd för att skydda underlaget.