Nålfiltsmatta

Nålfiltsmattor har ett brett användningsområde och går att använda till mässmatta, eventgolv, entrématta, scengolv, tältgolv, halkskydd eller vad man själv önskar. Det finns en hel del olika typer av nålfiltsmatta och de kan ha lite olika användningsområden.

Nålfiltsmatta till event

Nålfiltsmattor till event ska normalt vara flamskyddade. De har ingen klassning för hållbarhet eftersom de används under kort tid, ofta en dag eller en vecka. Ofta finns det många färger att välja mellan. Ljussättningen blir enklare om man väljer en slät matta eftersom man slipper skuggor i mattan när man ser den från olika håll.

Mässmatta på rulle

Mattor till mässor är ofta korttidsmattor som fungerar under ett par dagar. De ska vara flamskyddade för offentlig lokal om de används inomhus. Dessa mattor är billiga. Perfekta till mässor men väven utomhus till tält.

Nålfiltsplattor

Plattor med nålfilt används ibland på mässor och event. Ofta är de gråmelerade men finns i andra färger. Dessa plattor är mer kostsamma går bra att återanvända

Skyddsplattor

Textila plattor av nålfilt kan man använda som skydd av till exempel sportgolv i idrottshallar. Stora plattor som 1x2 meter är att föredra för att snabbt täcka en idrottshall.

Skyddsgolv

Om man inte vill använda sig av plattor när man ska skydda ett golv kan man använda rullmatta. Om man har ett event eller kortare evenemang så går det bra med en mässmatta eller eventmatta. För längre tider eller om man vill återanvända mattan så bör det vara i lite högra kvalitet.