Tillbehör

Det finns naturligtvis mängder av tillbehör som kan vara intressanta och nödvändiga att använda. Tygklämmor, gaffatejp eller vävtejp, scenmattor, tält, är bara några exempel.

Tygklämmor

Istället för att köpa färdiga backdropar kan man använda osytt tyg och klämmor som fästs i kanten på tyget och fästs upp i rå eller tross. Ska det bara användas en kortare stund som ett par dagar är detta det perfekta sättet att göra! Snabbt, billigt och man får ett bra resultat. Dessa klämmor kallas tygklämmor, löstagbar öljett eller holdon-klämmor.

Vävtejp

Vävtejp brukar det gå stora volymer vid varje festival eller event. Svart gaffa är väl det vanligaste. Använd gärna matt yta, då slipper man blänk från scenljuset och smälter bättre in i omgivningen. Bra om klistret släpper när det är dags att ta ner allting.

Scenmattor

Mattor till scener är viktigt. Normalt använder man nålfiltsmatta eller dansmatta. Nålfiltsmattan är matt och enkel att belysa, här slipper man också ev halkproblem. Dansmattorna är bra till dans och show och ligger bra på scenen.